Toon zoekbalkToon menu

Prijsvraag Eenzaamheid en wonen: Ruimte voor ontmoeting 12/07/2021

Eenzaamheid in dorpen, steden, wijken en buurten voorkomen of verminderen? Dat willen we allemaal graag. Hier kan de gebouwde omgeving  een bijdrage aan leveren. Door het hele land zijn er verschillende voorbeelden te vinden. Het platform ZorgSaamWonen wil meer voorbeelden ophalen en laten zien wat er gebeurt en mogelijk is om eenzaamheid te voorkomen. Om te inspireren, om een beweging te stimuleren. De eerste ZorgSaamWonen-Award staat daarom dit jaar in het teken van eenzaamheid en wonen. Met als motto: ruimte voor ontmoeting.

Aanmelden

Van 17 juni tot en met 15 september 2021 kun je je project aanmelden voor de ZorgSaamWonen Award 2021. Zowel het publiek als de vakjury kiezen een winnaar. De prijswinnaars ontvangen onder meer een Award, de nodige publiciteit en ze mogen zich presenteren tijdens het landelijke ZorgSaamWonenCongres op donderdag 9 december 2021 in Zwolle.

Het aanmelden staat open voor individuele of groepen burgers, vrijwilligersorganisaties, architecten, ontwikkelaars, woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties, overheden en andere non-profit-en for-profit-organisaties.

Jurering

De publieksstemming vindt online plaats van 16 september tot en met 28 september en levert drie genomineerde projecten op. Online kan gestemd worden op alle ingediende projecten. De vakjury bestaat uit: Peter van Assche (architect, oprichter van bureau SLA en lector Architecture & Circular Thinking, Academie van Bouwkunst in Amsterdam), Cees van Boven (juryvoorzitter, bestuurder Woonzorg Nederland), Marilyn Haimé (lid van de Raad van Ouderen vanuit het NOOM), Netwerk Organisaties van Oudere Migranten, Rick Kwekkeboom (lector Langdurige Zorg en Ondersteuning Hogeschool van Amsterdam, lid Wetenschappelijke Adviescommissie Eén tegen Eenzaamheid) en Desirée Uitzetter (Directeur Gebiedsontwikkeling BPD en voorzitter NEPROM). De vakjury nomineert net als de publiekstemming ook drie projecten.

Prijsuitreiking

Op maandagmiddag 4 oktober 2021 in Kloosterkwartier Veghel presenteren de genomineerde projecten zich  tijdens het Seminar Eenzaamheid en wonen. De jury en het publiek hebben dan de definitieve winnaars gekozen en de prijsuitreiking neemt op dezelfde dag plaats. 

Meld je project aan

Heb je een mooi project dat al gerealiseerd is en ruimte voor ontmoeting biedt? Aarzel niet en zend het in!
Klik hier voor meer informatie, de criteria en procedure op de site van ZorgSaamWonen

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]Reacties

Agnes Heuts 15/7/2021

Sukses