Naar hoofdinhoud Naar footer

E-learning omgaan met mensen met dementie

Gepubliceerd op: 07-01-2020

Iemand met dementie vergeet niet alleen steeds meer, ook het gedrag verandert. Hoe ga je hiermee om? En weet jij als zorgverlener of mantelzorger waardoor het gedrag van een persoon met dementie wordt veroorzaakt? Met de online cursus Dichter bij dementie leren de deelnemers dementie beter begrijpen en worden er veel praktische omgangstips gegeven.

E-learning Dichter bij dementie

De e-learning is ontwikkeld door Geriant, een zorgorganisatie in Noord Holland-Noord die zich speciaal heeft toegelegd op de hulp aan mensen met dementie en hun naasten. De cursus is bestemd voor mantelzorgers en voor diegenen die beroepsmatig in contact komen met mensen met dementie zoals verzorgenden, winkelpersoneel of medewerkers van zorgloketten van gemeenten.

De online cursus kan in eigen tempo en op een eigen gewenst moment op een computer of tablet worden gevolgd. De cursus bestaat uit twee delen. In deel 1 leren de deelnemers dementie beter te begrijpen en doorgronden. In deel 2 komen praktische omgangstips aan bod. Het volgen van de cursus duurt drie tot vier uur en kan worden afgesloten met een vrijwillige test. Tot slot is er ook de mogelijkheid na het volgen van de cursus een certificaat van deelname te krijgen. Meld je aan voor de cursus op de website dichterbijdementie.nl.

Kosten

Deelname kost € 49,50. Op de aanmeldpagina wordt de deelnemer gevraagd dit bedrag via een iDeal-betaling te voldoen. Organisaties en gemeenten kunnen bij Geriant vouchers verkrijgen als zij de kosten van deelname voor hun medewerkers of vrijwilligers willen voldoen.

Meer informatie