Toon zoekbalkToon menu

Voor ouderen

Bent u senior en wilt u opkomen voor de belangen van ouderen? Dan bent u hier aan het juiste adres. BeterOud wil - samen met ouderen en professionals - wonen, welzijn en zorg én participatie voor ouderen verbeteren.

Meetlat van ouderen

Wat vinden ouderen belangrijk als het gaat over wonen, welzijn en zorg? Wat zijn nou écht waardevolle verbeteringen in de ouderenzorg? Niemand kan deze vragen beter beantwoorden dan senioren zelf. Daarom stelden ouderen van BeterOud aandachtspunten op en toetsten verbeterprojecten.
voor-ouderen-toetsingskader

Zo ontwikkelden zij een toetsingskader 'meetlat van ouderen' (pdf). Daarin staat wat voor senioren belangrijk is in:

Klik op bovenstaande fases om de aandachtspunten + een korte toelichting te lezen.
 

Aan de slag

Wilt u - als actieve oudere- , zorg, welzijn en wonen voor ouderen verbeteren op lokaal, regionaal en landelijk niveau? Bijvoorbeeld door de stem van ouderen in uw woonplaats te laten horen, invloed uit te oefenen op (wetenschappelijk) onderzoek of in gesprek te gaan met uw zorgverzekeraar? Hier vindt u tips, handleidingen en handvatten! Deze tips zijn ook bruikbaar voor organisaties die ouderen willen betrekken bij het ontwikkelen van beleid en projecten.
 

Samen met ouderen aan de slag

Wil je als zorgprofessional samenwerken met ouderen? Download dan 9 tips: samen met ouderen aan de slag (1 A4, pdf)
 

Meer lezen

Advies over campagne herwaardering ouder worden

Advies over campagne herwaardering ouder worden

Praten mét ouderen, niet óver ouderen. Dat is een belangrijk uitgangspunt van het Pact voor de Ouderenzorg. Om daar invulling aan te geven is de Raad van Ouderen opgericht.

Lees het advies
Brief aan de informateur

Brief aan de informateur

De Raad adviseert per brief aan informateur Tjeenk Willink een Meerjarenplan ouderenhuisvesting en een Plan houdbare ouderenzorg op te stellen.

Lees de brief

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]