Naar hoofdinhoud Naar footer

9 tips: samen met ouderen aan de slag

Op BeterOud.nl vind je veel voorbeelden van projecten die het leven van ouderen prettiger maken. Op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Wil je weten hoe je hier samen met ouderen mee aan slag kunt? We hebben de belangrijkste dingen waar je aan moet denken op een rij gezet. Dat begint met het kiezen van een thema en een aanpak.

  • Bekijk de negen tips voor zorgprofessionals (zie Download)

1. Kies een thema

Kijk in je eigen omgeving waar het grootste knelpunt ligt. Waar hebben ouderen behoefte aan? Meer aandacht voor mantelzorg? Een groter sociaal netwerk? Betere opvang na een ziekenhuisopname of meer eigen regie? Vraag het ze zelf of overleg met een vertegenwoordiger van de ouderen, bijvoorbeeld via de ouderenvereniging. Overleg ook met de thuiszorg, de huisarts of het ziekenhuis in jouw regio.

2. Kies een aanpak

Bekijk de voorbeelden en instrumenten op BeterOud.nl en kies een project dat aansluit bij het knelpunt dat je hebt gesignaleerd. Achterhaal wat nodig is om de aanpak in jouw situatie te implementeren. Welke personen en partijen heb je nodig? Hoe is de zorg georganiseerd in jouw regio? Past dit initiatief daarin?

Samen met ouderen aan de slag

Download 9 tips: samen met ouderen aan de slag (zie Download)

Wilt u als oudere actief meedenken? Bekijk dan alle tips en tools bij Voor ouderen.

Downloads

Deel deze pagina via: