Naar hoofdinhoud

Toetsingskader: meetlat van ouderen

Samenvatting

Wat vinden ouderen zelf belangrijk als het gaat over wonen, welzijn en zorg? Wat zijn nou écht waardevolle verbeteringen? Niemand kan deze vragen beter beantwoorden dan ouderen zelf. Daarom stelden ouderen van BeterOud aandachtspunten op en beoordeelden zij verbeterprojecten. De uitkomsten zijn vastgelegd in een toetsingskader oftewel: de ‘meetlat van de ouderen’.

De aandachtspunten zijn geformuleerd rondom verschillende levensfases van ouderen, namelijk:

  1. de fase waarin ze zich voorbereiden op de toekomst;
  2. de fase waarin ze zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen, in een veilige en sociale buurt, waar problemen tijdig worden gesignaleerd;
  3. de fase waarin er sprake is van opname in het ziekenhuis en zorg thuis.
  • Bekijk het toetsingskader (zie Download)

Natuurlijk hebben niet alle ouderen dezelfde wensen en meningen: iedereen is anders. Toch denken veel ouderen over een aantal punten hetzelfde. Het toetsingskader is dan ook een waardevol hulpmiddel voor iedereen die wonen, welzijn en zorg voor ouderen wil verbeteren!

Voorbeeldprojecten

In iedere regio zijn mooie, succesvolle projecten. Op wat voor wijze voldoen een aantal geselecteerde voorbeeldprojecten aan de door ouderen opgestelde criteria? En hoe zit dat met projecten bij u in de regio? In de losse bijlage bij het toetsingskader worden een aantal ‘voorbeeldprojecten’ uitgelicht. Daarbij is onder meer gekeken:

  • Of het voorbeeldproject succesvol is
  • Of ouderen zelf betrokken zijn, zodat ze het echt waardevol is voor ouderen

Bekijk de pagina met voorbeeldprojecten ter inspiratie. De ‘voorbeeldprojecten’ en beoordeling staan ook in een aparte bijlage: 

  • Bekijk de bijlage met voorbeeldprojecten (zie Download)

Meer weten over het toetsingskader?

Publicatiedatum

16-08-2019

Downloads

Deel via

Soort

Whitepaper

Type

Digitaal

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

BeterOudWat vinden ouderen zelf belangrijk als het gaat over wonen, welzijn en zorg? Wat zijn nou écht waardevolle verbeteringen? Niemand kan deze vragen beter beantwoorden dan ouderen zelf. Daarom stelden ouderen van BeterOud aandachtspunten op en beoordeelden zij verbeterprojecten. De uitkomsten zijn vastgelegd in een toetsingskader oftewel: de ‘meetlat van de ouderen’.