Naar hoofdinhoud Naar footer

Infographic: Hoe maak je een huis veiliger voor ouderen?

Publicatiedatum

18-03-2019

Aanpassingen en hulpmiddelen kunnen een huis veiliger maken voor ouderen. Zo kunnen ouderen langer thuis wonen. Onderstaande infographic toont je per kamer in huis tips en hulpmiddelen die kunnen helpen. Download onderaan deze pagina de infographic 'Hoe maak je een huis veiliger voor ouderen?'.

De infographic werd gemaakt door Jochen Bilderbeek en is vertaald uit het Engels (originele bron). Bilderdeek is ergotherapeut en mede-eigenaar van Ergotherapiepraktijk Emergo.

Deze infographic geeft je per kamer in het huis tips en adviezen. Handig om zelf te gebruiken bij het adviseren of om te delen met cliënten. De adviezen zijn praktisch en gemakkelijk toepasbaar. Zet spullen die je vaak gebruikt bijvoorbeeld op de laagste plank in het keukenkastje, zorg dat je kunt gaan zitten als je moet wachten tijdens het koken en koop keukenattributen in contrasterende kleuren als je slecht kunt zien. In de infographic vind je naast tips voor de keuken, ook adviezen voor de woonkamer, hal, slaapkamer en badkamer.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Infographic

Taal

Nederlands