Toon zoekbalkToon menu

Vitaal en zelfstandig

Bewegen naar elkaar: beweegprojecten voor ouderen

Met het project Beweeg naar elkaar stimuleren Vilans en Kenniscentrum Sport en Bewegen kwetsbare ouderen om meer te gaan bewegen. Bewegen is een belangrijke sleutel tot het behouden én bevorderen van zelfredzaamheid. Om te zorgen dat de drempels naar bewegen zo laag mogelijk zijn, staat een goede samenwerking tussen zorg, welzijn en het lokale beweegaanbod in dit project centraal.
Om ouderen langer vitaal te houden is een gezonde en actieve leefstijl belangrijk. Vanuit de praktijk weten we dat samenwerking tussen professionals belangrijk is om ouderen te activeren en bewegen te stimuleren. 'Bewegen naar elkaar' is een beweegprogramma voor ouderen dat werkt. In deze interactieve pdf kunnen gemeenten tips lezen over het organiseren van beweegprojecten voor ouderen. 

Interactieve pdf voor gemeenten met tips

Zelfredzaamheid voor ouderen

De zelfredzaamheid van ouderen is bevorderd door de inzet van de interventie Meer Bewegen voor Ouderen - Functionele Training (MBvO-FT). De ervaringen en behoeften van de ouderen zijn het uitgangspunt bij de projectactiviteiten. Deze publicatie brengt de uitkomsten van het project in beeld en geeft u tips om zelf met dit thema aan de slag te gaan in uw gemeente.

Beweegposter met oefeningen voor ouderen(Klik op de afbeelding om een vergroting van de poster te tonen)

Video met ervaringen

https://youtu.be/i5gIbBG_eyk

Meer informatie

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]