Toon zoekbalkToon menu

Advies over ICT in zorg en welzijn

Veel ouderen kunnen de technologische ontwikkelingen in de zorg niet bijbenen. Dit zegt de Raad van Ouderen in een advies aan minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De Raad van Ouderen beschrijft in het advies dat er rekening mee gehouden moet worden dat een groot deel van de ouderen de snelheid van de ICT-ontwikkelingen binnen de zorg niet zal kunnen bijbenen en zal afhaken. Daarom wil de Raad van Ouderen dat goede zorg en ondersteuning behouden blijft voor ouderen die geen gebruik kunnen maken van ICT-voorzieningen en –ontwikkelingen.


https://youtu.be/KKWY4pu7B40


Technologie op maat
Daarnaast pleit de Raad voor technologie op maat. Persoonlijke behoeften en ervaren kwaliteit van leven van de individuele oudere gebruiker moeten leidend zijn. Niet alleen bij de ontwikkeling van de technologie, maar ook bij de keuze van zorginstellingen bij de inzet van technologie.

Lees het advies over ICT in de zorg

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]Reacties

Verbakel 24/7/2020

Ik ben er voorstander van dat de zelfstandigheid, die in het leven van nu worden ingbed, bestaan blijven op oudere leeftijd! Ook in verpleegzorg. Het kan niet zo zijn dat hulpmiddelen zoals diabetes pompen ed , neurostimulators niet meer beschikbaar zouden zijn als je afhankelijk wordt van hulp