Naar hoofdinhoud Naar footer

Marlou Kremer

  • Woonplaats: Hoogeloon 
  • Geboortejaar: 1952 

Is: Lid van Advies Raad van de Academische werkplaats Ouderen Limburg, lid van Centrale Cliëntenraad MeanderGroep Zuid-Limburg, lid van Cliëntenraad Joris Zorg Oirschot. Voorzitter Zorgcoöperatie Hoogeloon. 

Was: De eerste 10 jaar heb ik als radiologisch laborant in Zuyderland ziekenhuis Heerlen, Southern General Glasgow en Martini Ziekenhuis Groningen gewerkt. Daarna volgde de overstap naar Philips International Healthcare en Philips Design waar ik 26 jaar in diverse marketing-, productmanagement en innovatie-functies heb gewerkt die allemaal raakvlak met de gezondheidszorg hadden, onder andere CT, telemedicine, health & technology. Vanaf 2010 heb ik parttime gewerkt en dit gecombineerd met vrijwilligerswerk ouderenzorg. 

Waarom zit u in de Raad van Ouderen? Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan in de brede ouderenzorg vanuit een zorginstelling en klankbord en burgerinitiatief. Die brede kennis wil ik graag inzetten voor de ouderenzorg in een tijd waarbij er weer een grote maatschappelijke en zorgtransitie op komst is. Ik word daarbij graag geïnspireerd door de Raad van Ouderen als groep. 

Wat zou u doen met 1 miljoen extra voor ouderen? Ik zou nu 1 miljoen inzetten voor een dorps/wijkbudget pilot om ‘schottenloos’ de informele en formele zorg beter aan te laten sluiten en kwetsbare ouderen proactief signaleren. En wat er over is, inzetten voor mentale preventie, met name het digivaardig maken van ouderen.

Marlou-Kremer-RvO