Naar hoofdinhoud Naar footer

Anja Laeven

  • Woonplaats: Utrecht 
  • Geboortejaar: 1954 
  • Geboorteplaats: Weert in Limburg 

Was: HBO-lerares, projectleider, gemeenteraadslid PvdA Utrecht, gemeenteambtenaar Utrecht, directeur thuiszorg/verpleeghuizen, directeur provinciale cliëntenorganisatie, strategisch adviseur en diverse bestuurlijke functies in de kinderopvang, de cultuur, bij een landelijke seniorenorganisatie en  mentorschap. 

Is: auditor, voorzitter centrale cliëntenraad VVT-organisatie in Utrecht en vanaf 1 maart 2022 onafhankelijk voorzitter van de Raad van Ouderen. 

Waarom zit u in Raad van Ouderen? De stem van alle ouderen kracht bijzetten en hun wensen en mogelijkheden laten doorklinken op de plekken die er voor hen toe doen. 

Wat hebt u al bereikt met de Raad van Ouderen? De adviezen die de Raad heeft opgesteld zijn waardevol. De inhoud ervan ‘inbreien’ op plekken dichtbij de ouderen zelf en door hen laten verder dragen zou mijn wens zijn. Als startende voorzitter kijk ik vooral met die ogen en verwacht ik dat de Raad op die manier het bestaan dubbel en dwars waar maakt en voortzet. 

Wat zou u doen met 1 miljoen euro extra voor ouderen? Nog steeds zijn er te veel ouderen die moeite hebben deel te nemen aan de samenleving op een manier die bij hen past. Ik denk aan laaggeletterden, mensen met een andere cultuur, met gezondheidsbeperkingen, zij die slecht wonen. Deze groep verdient de grootste aandacht opdat ook zij kunnen genieten van hun ouderdom en kunnen bijdragen aan het geheel.

anja-laeven-rvo