Toon zoekbalkToon menu

Advies over beeldbellen en contact tijdens corona

In dit adviesrapport reageert de Raad van Ouderen op de adviesvraag van het ministerie van VWS:
'Welke initiatieven die in tijden van corona ontstaan zijn, moeten naar de mening van de Raad behouden blijven?'

https://youtu.be/CZleo9SlUjo

(Joost Bos, lid van Raad van Ouderen over het advies over contactmogelijkheden tijdens corona)

3 adviezen over corona-initiatieven

Behoefte aan contact

Thuiswonende ouderen hebben behoefte aan contact om vereenzaming tegen te gaan. Initiatieven zoals belcirkels kunnen hiervoor ondersteuning bieden.

Promoten initiatieven zoals beeldbellen

Tegen relatief lage kosten kun je initiatieven zoals belcirkels breder inzetten. De Raad van Ouderen adviseert de minister om deze initatieven breder te promoten.

Hulp en ondersteuning digitale middelen

Creëer een centrale plek waar mensen voor vragen en advies over beeldbellen en andere contactmogelijkheden terecht kunnen. Denk hierbij ook aan ondersteuning voor lokale initiatieven.

Lees het volledige advies

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]Reacties

Lotte Wouters, coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek Humanitas Purmerend 20/12/2020

Humanitas-vrijwilligers bezoeken mensen die last hebben van eenzaamheid. Ze bouwen een band op en helpen bij het zetten van stappen om uit overceenzaamheid te komen. Steeds belangrijker wordt wie digitaal vaardig is en wie niet. Vooral het contact met kinderen en kleinkinderen wordt er veel beter op door mailen, appen en beeldbellen. Het boordeel van een persoonlijk maatjevis dat deze persoon kan helpen bij het vergroten van digitale vaardigheden en daaraan voorafgaande, aan het motiveren om het te gaan doen! We denken er ook over om studenten of andere jongeren te vragen om naar mensen thuis te gaan hiervoor. Niet een keer maar echt totdat ze het zelf kunnen. Wat nodig is zijn middelen en hulp om een tablet te kopen voor de oudere of anderszins aan huis gebonden persoon.