Toon zoekbalkToon menu

Geleerde lessen uit corona

Nadat in Nederland in de lente van 2020 op slot ging vanwege corona, is er veel veranderd voor ouderen. In deze reeks artikelen zet BeterOud een aantal geleerde lessen op een rij, allen vanuit een andere thema of perspectief. Lees bijvoorbeeld de artikelen over de impact op sport en beweging en cultuur. Deze reeks zal aangevuld worden met artikelen en interviews over de gevolgen van corona en geleerde lessen die we graag willen delen. 
Zie de coronaperiode niet alleen vanuit negatief oogpunt, maar haal ook mooie ervaringen op. Die boodschap geeft gespreksleider Maurice de Korne de deelnemers mee aan de Beter Oud-inspiratiesessie deze zomer over wat corona heeft gedaan met sociale contacten. In groepjes van twee delen jongeren en ouderen ervaringen met elkaar. Lees hier het hele artikel over de inspiratiesessie. 

Elly Bal (83) en Nelly Patist (23) leiden een leven vol kunst en cultuur. Tot Covid-19 in het voorjaar van 2020 roet in het eten gooit. Het culturele leven gaat op slot en Elly en Nelly moeten op zoek naar alternatieven. Hoe hebben ze dat aangepakt? Lees hier het hele interview. 

Of je nu sport om fit te blijven, zoals Tonny Brouwer (78) of van bewegen je beroep hebt gemaakt zoals Rianne Raijmann (22) … Toen Covid-19 uitbrak was het allemaal afgelopen. Alle sportscholen gingen dicht en alle wedstrijden werden afgelast. Tonny en Rianne moesten op zoek naar alternatieven. Hoe hebben ze dat aangepakt? Lees hier het hele interview. 
 

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]