Naar hoofdinhoud Naar footer

RvO op conferentie Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis

Op BeterOud delen we dankzij meerdere partners kennis, tips en informatie over samen beter oud worden. Dit doen we met en voor ouderen. Ook De Raad van Ouderen zet zich in voor dit doel. Zij schrijft onder andere brieven en adviezen aan onder andere het Ministerie. Tijdens de conferentie Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis is De Raad van Ouderen ook aanwezig. Dit is wat je kan verwachten.

Rondetafelgesprekken

Op het middagprogramma van de conferentie Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis staan 3 rondetafelgesprekken over zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal thuis blijven wonen. Het zijn interactieve sessies met De Raad van Ouderen, waarbij vragen van de bezoekers welkom zijn! De sessie zijn:

Sessie 1: Mantelzorg voor en door ouderen

Voorzitter Elisabeth van Oostrom gaat in gesprek over het advies dat de Raad van Ouderen presenteerde aan het Ministerie in september 2022, genaamd Mantelzorg voor en door ouderen.

Sessie 2: Wonen en zorg

In de tweede sessie praten we samen met voorzitter Marie-Jeanne Boltong over het thema wonen en zorg. 

Sessie 3: Preventie, het nieuwe normaal in een ouder wordende samenleving

Afgelopen februari presenteerde de Raad van Ouderen het advies Preventie, het nieuwe normaal in een ouder wordende samenleving aan het Ministerie. Onder leiding van voorzitter Anjo Geluk komt dit advies uitgebreid aan bod.

Conferentie Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis

Op dinsdag 13 juni vindt de conferentie Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis plaats in Den Bosch. Tijdens deze editie wordt pionieren in de derde levensfase besproken. 

Deel deze pagina via: