Naar hoofdinhoud Naar footer

Elisabeth van Oostrum

  • Woonplaats: Leersum 

Was: Ik was hoofd van een grote school in een Vinex-wijk en na mijn rechtenstudie werkte ik voor de overheid in de ruimtelijke sector. Ik ben 8 jaar lid geweest voor D66 in de gemeenteraad van Leersum en 8 jaar wethouder in de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug met als portefeuille het Sociaal Domein. 

Is: Toezichthouder en bestuurder. Tijdens mijn werk als wethouder ben ik ervan overtuigd geraakt dat welzijn minstens zo belangrijk is als zorg. En dat zingeving het meest essentieel is daarbij. Ik vind het dan ook fijn dat ik momenteel hieraan een bijdrage kan leveren, onder andere bij MantelzorgNL (voorzitter Raad van Toezicht en ledenraad), het hoofdbestuur van het Humanistisch Verbond (portefeuille geestelijke zorg) en als voorzitter Raad van Toezicht van Zin in Utrecht, een van de oudste Centra voor Levensvragen. 

Wat hebt u al bereikt met de Raad van Ouderen? Directe invloed op de Haagse politiek en een intermediair tussen praktijk en beleid! Als penvoerder van een drietal adviezen (Waardig Ouder worden, Zingeving en Voorbereiden op het Levenseinde) heb ik prettig samengewerkt met een schrijfgroep uit de Raad van Ouderen en met ons regionale ouderennetwerk NUZO. Het is mooi om te zien hoe vaak onze adviezen worden gebruikt. 

Wat zou u doen met 1 miljoen euro extra voor ouderen? Benutten voor het beter voorbereiden op het ouder worden. Niet alleen het wonen maar vooral: hoe zorg je dat je leven van betekenis blijft.

Elisabeth-v-oostrum-rutjes-rvo