Toon zoekbalkToon menu

Zelfstandig wonen

Hoe maak je een woning brandveilig?

Langer zelfstandig wonen zorgt voor grotere veiligheidsrisico’s. Ouderen en kwetsbare personen zijn niet altijd zelfredzaam. Als er brand uitbreekt kunnen zij meestal niet gemakkelijk vluchten. We geven je een aantal tips over brandveiligheid. 

Tips voor brandveiligheid seniorenwoningen

  • Op de website van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg kun je lezen over onveilige situaties als mensen langer zelfstandig blijven wonen. Wat moet er gebeuren om deze op te lossen?
  • De laatste informatie over regelgeving rondom brandveiligheid op Aedes.nl.
  • Met de Aedes-brandveiligheidsapp kunnen woningcorporaties een gebouw beoordelen op brandveiligheidsrisico’s. Deze app is gratis voor leden van Aedes.
  •  De meeste ongelukken gebeuren tijdens alledaagse activiteiten. Bekijk 14 tips voor brandveilig wonen op de Hulpmiddelenwijzer.
  • Hoe vergroot je de veiligheid van minder zelfredzame bewoners, personeel en bezoekers van zorginstellingen? Voor iedereen die zich bezighoudt met de veiligheid in een zorginstelling is er de Checklist Veiligheid Zorginstellingen (pdf, 2011). Je vindt er praktische tips en suggesties om de veiligheid van een gebouw te checken. 

Brandveilige woning

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]