Toon zoekbalkToon menu

Lokaal samenwerken

Gezocht: lokale netwerken ouderenzorg 21/02/2020

Op steeds meer plekken in Nederland ontstaan er netwerken integrale ouderenzorg waarbij verschillende professionals en/of organisaties op lokaal of regionaal niveau samenwerken aan een samenhangend aanbod van zorg, ondersteuning en welzijn voor ouderen.

Oproep: samenwerking netwerk integrale ouderenzorg

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil graag meer inzicht krijgen in deze netwerken. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) inventariseert deze netwerken daarom met vragen als: Welke partijen werken met elkaar samen? Aan welke thema’s wordt gewerkt? Op welke groepen ouderen richt het netwerk zich?

Vul vragenlijst in 

Ben jij als zorgprofessional of coördinator betrokken bij een netwerk integrale ouderenzorg? Help de onderzoekers dan om een goed beeld te krijgen. Vul daarvoor de vragenlijst online in.

Ga naar vragenlijst

Wat gebeurt er met de resultaten?

De resultaten van het onderzoek worden voor verschillende doeleinden gebruikt:

  • Er wordt een online kaart van Nederland ontwikkeld waarin de verschillende netwerken integrale ouderenzorg worden weergegeven. Zo kunnen professionals die betrokken zijn bij de netwerken elkaar gemakkelijker vinden en eventueel ervaringen met elkaar uitwisselen. 

  • Er wordt een factsheet gemaakt met daarin een samenvatting van de resultaten van het onderzoek.

  • Het ontwikkelen van verdere ondersteuning aan de netwerken vanuit het Programma Langer Thuis. De uitkomsten van het onderzoek kunnen hiervoor gebruikt worden omdat die naar verwachting laten zien waar netwerken tegenaan lopen en wat hun eventuele behoeften zijn.

Meer informatie

Bij vragen kunt u contact opnemen met Maarten Beijer, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu: maarten.beijer@rivm.nl.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]Reacties

BeterOud 10/3/2020

Beste Gina, het gaat er vooral om dat het netwerk bestaat uit een samenwerking van mensen/professionals op verschillende niveaus. Als bij dit netwerk vrijwilligers in de samenwerking zitten dan maakt dat niet uit. Werk je samen met beroepskrachten? Dan kun je de vragenlijst ook invullen. met vriendelijke groet, BeterOud.


BeterOud 3/3/2020

Beste Gina, bedankt voor je reactie. We hebben je vraag doorgestuurd naar Maarten Beijer van het RIVM.


Gina Thijsse 27/2/2020

Ik ben als vrijwilliger betrokken bij de Aktiegroep het Oude Westen in de werkgroep “we laten ons nog niet kisten”, waarvan ik de voortrekker ben. We houden ons m.n. bezig met goede ouderenhuisvesting, waaraan een enorm tekort is in onze wijk. Ook geven we i.s.m. Woonnet Rijnmond, Woonstad, en wijkorganisaties voorlichting over ouderenhuisvesting. Ik vind het jammer dat de vragenlijst alleen is bedoeld voor professionals en ik vraag me af of de professionals in ons werkgebied de vragenlijst invullen.