Toon zoekbalkToon menu

Vitaal en zelfstandig

Kunst en cultuur aan de keukentafel 24/03/2021

LKCA organiseert op dinsdagochtend 20 april een videosessie waarin je kennis maakt met succesmethoden hoe je ouderen bereikt. En hoe je daarbij goed samenwerkt in de wijk. En niet onbelangrijk: hoe je aan je geld komt.

Aanmelden

Kunst aan de keukentafel

Fotograaf: Ronald Falke

Cultuur voor ouderen in de wijk

 Actief iets aan kunst en cultuur doen is voor ouderen een fijne uitlaatklep, vermindert de eenzaamheid en is een ontspannen tijdsbesteding. Culturele instellingen en cultuurprofessionals hebben honderden activiteiten ontwikkeld, gericht op verschillende groepen ouderen. Van ouderen in zorginstellingen tot actieve, zelfstandige senioren. Maar hoe bereik je nu de groep die steeds groter wordt: de kwetsbare, thuiswonende oudere? Een groep wiens bestaan wel wat kleur kan gebruiken? Dit staat centraal in de videosessie van LKCA op 20 april.

Hoe maak je dit mogelijk?

Drie sprekers geven een inkijkje in hun werkwijze om kunst en cultuur voor ouderen in de wijk mogelijk te maken.
  • Maria van der Post, projectleider Lang Leve Kunst en Naoberschap bij Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem, laat ons zien hoe ze zelfstandig wonende ouderen actief bij hun culturele projecten betrekt.
  • Martin Oosterheert, kwartiermaker Florence Actief bij zorginstelling Florence in Den Haag, vertelt over hun visie en werkwijze hoe zij vitale 60-plussers in de wijk proberen te verbinden aan kunst- en culturele projecten en daarmee een bijdrage te leveren aan de gezondheid en vitaliteit van deze doelgroep.
  • Financiering van activiteiten voor ouderen is soms ook nog een uitdaging. Lonneke Regter, directeur van Fonds Sluyterman van Loo, en initiatiefnemer van het gezamenlijke nieuwe Lang Leve Kunst Fonds, vertelt over de kansen en mogelijkheden van financiering.

Aanmelden

Wil je deze online sessie gratis bijwonen?
Registreer je dan gratis op https://lkca.1sociaaldomein.nl/ en meld je aan voor deze sessie.

Over 1sociaaldomein.nl

Steeds meer culturele professionals werken samen met het sociaal domein. Hiermee neemt ook de vraag naar meer kennisuitwisseling toe. Daarom is LKCA een eigen kanaal gestart op het platform 1Sociaaldomein.nl. Op dit grote landelijke online netwerk zijn ruim 7000 professionals actief die werkzaam zijn in en met het sociaal domein. Via het platform en de verschillende kanalen wisselen uitvoerende professionals, beleidsmakers en onderzoekers met elkaar kennis uit over de dagelijkse praktijk, ontmoeten elkaar bij online bijeenkomsten en delen kennis.
 
 

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]