Toon zoekbalkToon menu

Participatie

BeterOud is vernieuwd! 26/03/2019

De website van BeterOud is vernieuwd. Op 25 maart onthulden Jan Pouw (KNVG/NVOG, vereniging van gepensioneerden) en Ingrid Smit (LKCA) samen de nieuwe homepage. Zij zijn de oudste en jongste deelnemer aan het consortiumoverleg van BeterOud, waarin 13 partijen samenwerken.

lancering-beteroud-(1).jpg
Wat doet BeterOud?

Binnen het consortium BeterOud zetten ouderen, professionals en organisaties zich samen in om ouderen hun leven zo zelfstandig en waardevol mogelijk te laten leiden, ook als zij afhankelijk worden van zorg of ondersteuning. Kenmerkend voor de BeterOud-aanpak zijn onder meer de multidisciplinaire aanpak (‘Samen werken aan wonen, zorg en welzijn’) en de betrokkenheid van ouderen zelf (‘niets over ons, zonder ons’).

Doelen website BeterOud

De website beteroud.nl helpt organisaties en professionals bij het ontwikkelen, verspreiden en toepassen van vernieuwingen in zorg en ondersteuning van ouderen. De website bevat daarvoor tal van projecten, artikelen en tools, gerangschikt op thema’s. Per maand trekt de website circa 15.000 bezoekers, onder wie professionals in zorg en ondersteuning van ouderen (50%), actieve ouderen (15%), vrijwilligers (10%) en mantelzorgers (5%). 

Wat is er nieuw?

De vernieuwde website is overzichtelijker ingedeeld en toegankelijker gemaakt, met name voor ouderen. Zo is er rekening gehouden met contrast op de website en toegankelijkheid met voorleessoftware. Ook is duidelijker gemaakt wat samenwerking met BeterOud kan opleveren. De thema’s zijn ingedeeld volgens de meetlat van ouderen zelf; wat zij zelf belangrijk vinden. Verder is de website geoptimaliseerd voor verschillende schermen en is preventie als thema toegevoegd.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en tweewekelijks tips ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van BeterOud: www.beteroud.nl/nieuwsbrief

Wat vind jij?

Wat vind jij van de vernieuwde website? We horen het graag. Laat het weten in de reacties!

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]