Naar hoofdinhoud Naar footer

Aankondiging advies van de Raad van Ouderen over leefomgeving

Gepubliceerd op: 06-10-2021

Op 24 november, op het podium van de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’, zal de Raad van Ouderen aan demissionair minister Hugo de Jonge het nieuwste advies 'Thuis in de Wijk nu en straks' (voorlopige titel) aanbieden.

De komende weken zet de Raad van Ouderen de puntjes op de i voor dit advies, dat is opgesteld op basis van de ervaringen en signalen die de leden van de Raad bij meer dan 400 ouderen in hun netwerk hebben opgehaald. Het advies zal ingaan op hoe ouderen het wonen in de wijk ervaren, wat ze daarbij zelf kunnen doen en wat vanuit landelijke en lokaal niveau daarvoor van belang is.

Signalen en toekomst

De Raad van Ouderen heeft gesignaleerd dat veel ouderen op dit moment geen beeld hebben van alle veranderingen in de samenleving in de komende jaren. Het advies gaat daarom ook over bewustwording over het voorbereiden op de toekomst en empowerment van oudere mensen. 

Lees hier meer over de Raad van Ouderen. Je vind op deze pagina informatie over de Raad, hun eerdere adviezen aan de overheid en brieven aan de ministers en formateur. 

Deel deze pagina via: