Naar hoofdinhoud Naar footer

Materialen voor valpreventie helpen in coronatijd

Valongevallen zijn op dit moment wellicht niet de grootste zorg voor veel mensen, maar nu ouderen veel en vaak alleen thuis zijn door de coronamaatregelen, is het belangrijk om aandacht te blijven besteden aan valpreventie een beweegstimulering. Hoe kan je dat doen in de coronacrisis? Veiligheid.nl heeft verschillende materialen op een rij gezet voor zorg- en beweegprofessionals. In overleg met ouderenorganisaties wordt gewerkt aan materialen voor publiekscommunicatie en ouderen zelf.

Materialen valpreventie

  • Stuur deelnemers een kaartje om hen een hart onder de riem te steken en voeg daarbij de Hup in de Benen Flyer (zie Downloads). Deze flyer bevat 7 suggesties om fit en vitaal te blijven. De oefeningen zijn verwerkt in dagelijkse bezigheden.  
  • Van alle oefeningen uit de Hup in Benen flyers zijn korte animatiefilmpjes die te vinden zijn op ons YouTube kanaal
  • Attendeer ouderen op de Valpreventie Quiz van Zorg voor Beter. Middels zes vragen leren mensen op een speelse manier meer over de oorzaken van vallen en hoe je vallen kunt voorkomen.

Bekijk meer voorbeelden op Veiligheid.nl

Vernieuwde whitepaper 'Wat werkt in valpreventie'

In 2020 is de whitepaper 'Wat werkt in valpreventie' geüpdatet en uitgebreid. Nieuwe inzichten op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen hebben gezorgd voor aanscherpingen in de kennis over effectieve interventies en aanvullende informatie over wat werkt bij de implementatie van een valpreventie aanpak bij thuiswonende ouderen.

Lees de whitepaper 'Wat werkt in valpreventie'

Lees meer

Downloads

Deel deze pagina via: