Naar hoofdinhoud Naar footer

Digitale veerkracht

Gepubliceerd op: 08-09-2023

Veel ouderen voelen zich niet op hun gemak met de nieuwste technologie, en dat is precies waar het project ouderen in ondersteunt. Belangrijke pijlers in dit project zijn digitaal leren communiceren en de ontwikkeling van digitale diensten die zijn afgestemd op de behoeften van de ouderen zelf.

In de dorpskernen van de gemeente Bergeijk zijn diverse lokale partijen actief om ouderen met een beperking langer thuis te laten wonen. Dankzij digitale hulpmiddelen wordt het gemakkelijker om contacten te onderhouden en dagelijkse activiteiten te organiseren.

Ondersteuning bij digitaal contact

Veel ouderen voelen zich niet op hun gemak met de nieuwste technologie, en dat is precies waar het project ouderen in ondersteunt. Belangrijke pijlers in dit project zijn digitaal leren communiceren en de ontwikkeling van digitale diensten die zijn afgestemd op de behoeften van de ouderen zelf. Dit project is ontstaan vanuit een burgerinitiatief.

Digitaal koffiedrinken

In een NRC-podcast vertelt redacteur Sheila Kamerman hoe haar bovenbuurvrouw Truus (87) meedoet aan digitaal koffiedrinken.

Meer informatie

Deel deze pagina via: