Naar hoofdinhoud Naar footer

Wegwijzer voor digitale, administratieve rompslomp

Er komt steeds meer digitale, administratieve rompslomp, zoals bankzaken regelen, wijzigingen doorgeven, formulieren invullen, computerhulp. Alles loopt via de computer. Vooral ouderen en hun mantelzorgers lopen daar enorm tegenaan.

De overheid (het ministerie van VWS en de Patiëntenfederatie) wil dat wij als burgers, de beschikking krijgen over onze eigen gezondheidsgegevens. Door alle gegevens op één plek te verzamelen, ontstaat overzicht en krijgt de burger meer grip op gezondheidsinformatie en daarmee op gezondheid. Vooral in het begin zal het een hele klus zijn om via een persoonlijke digitale omgeving, deze informatie op te halen.

Hoe ziet de klus eruit, wanneer alles digitaal geregeld dient te worden geregeld? Denk daarbij aan veilig bankieren, het aanvragen van toeslagen, het regelen van mantelzorgondersteuning, het ontzorgen van nabestaanden, maar ook het voorbereiden en afwikkelen van levenstestamenten en nalatenschappen.

In het boekje ‘Senior Care Planning, Voor Nu en Later’, beschrijft Mr. drs. Bert de Regt (verbonden aan De Regt Family Office en Bewind te Apeldoorn) wat de mogelijkheden zijn om op dit gebied te ontzorgen en om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen door administratieve ondersteuning aan huis. Dit boek is speciaal bedoeld voor ouderen en hun mantelzorgers en is gratis te verkrijgen bij Kruisvereniging Zorgsaam, Regentesselaan 2, 7316 AC Apeldoorn. Telefoon: 055 588 9858. Email: info@zorgsaam.nl

Deel deze pagina via: