Naar hoofdinhoud Naar footer

Vitamines voor de geest

Vitalis WoonZorg Groep uit Eindhoven en Heerlen heeft voor haar bewoners het boekje ‘Vitamines voor de geest’ ontwikkeld. Het boekje bevat een verzameling creatieve opdrachten die inspireren en aan het denken zetten in de tijd met de vele beperkingen door het coronavirus.

In deze onzekere tijd, die overheerst wordt door alle maatregelen i.v.m. het coronavirus, zijn ze bij de Vitalis WoonZorg Groep gaan nadenken over hoe zij het mogelijk kunnen maken dat de bewoners hun gedachten kunnen verzetten. Van april tot en met juli 2020 ontvangen de bewoners elke twee a drie weken het boekje ‘Vitamines voor de geest’. Het doel van Vitamines voor de geest is geluksmomenten geven aan bewoners via kunst en creativiteit. Want creativiteit kan troost en vertrouwen bieden. Het helpt om gedachten te verzetten en vorm te geven aan wat iemand bezighoudt. Om zo deze onzekere dagen iets fijner door te komen.

Kunstzinnige inhoud

Vitamines voor de geest zit vol opdrachten die bewoners creatief uitdagen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een stiftgedicht, een mooie kleurplaat van een kunstenaar, ideeën voor een opdrachten geïnspireerd op het werk van beroemde kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. Of een opdracht geïnspireerd door een werk uit de collectie van het Van Abbemuseum maar ook teksten ter inspiratie of om even bij stil te staan van de geestelijk verzorgers van Vitalis. In elke boekje zitten weer andere, nieuwe en verrassende opdrachten.

Ook voor andere woonzorgcentra

Het project start met acht pakketjes, verspreid over de maanden april t/m juli. Omdat Vitalis WoonZorg Groep in deze periode een bijdrage wil leveren aan het welzijn van zoveel mogelijk senioren in Nederland, stellen zij de boekjes ook beschikbaar aan andere woonzorgcentra. Interesse? Neem contact op via noortje@wintertuin.nl. De boekjes zijn te zien op de website.

De kunst van gelukkig oud zijn

Vitalis WoonZorg Groep heeft een coördinator kunst en cultuur in dienst. Maaike Mul zorgt er voor dat de visie op kunst en cultuur tot uiting komt in verschillende projecten. Kunst en cultuur zijn bij Vitalis een middel om net wat vrijer te denken, met elkaar in verbinding te blijven, te genieten en iets moois te maken. Dit project is een voorbeeld van hoe Vitalis WoonZorg Groep met kunst geluksmomenten geeft aan bewoners.

Voor meer informatie over het kunst en cultuuraanbod van Vitalis, kijk je op de website.

Deel deze pagina via: