Naar hoofdinhoud Naar footer

Toegankelijk bankieren voor iedereen

Gepubliceerd op: 16-01-2024

Steeds meer belangrijke zaken in ons leven worden digitaal/online aangeboden. Dit geldt ook voor het doen van betalingen en regelen van bankzaken. Maar niet iedereen beschikt over de digitale vaardigheden die nodig zijn om online of mobiel te bankieren. We zien (te)veel mensen afhaken omdat zij denken dat digitaal ook meteen moeilijker betekent. Of zij beginnen er niet eens aan uit angst om fouten te maken. Dat het toegankelijker moet, is duidelijk. Deze filmpjes en apps helpen daarbij.

DigiHandig-app en DigiHulplijn

Voor degenen die over een pc, tablet of smartphone beschikken is er nu de DigiHandig-app waarmee zij net zolang kunnen oefenen totdat ze klaar zijn om mobiel te bankieren. Voor vragen of hulp over dagelijkse bankzaken is er nu (naast de telefoonnummers van banken) een extra en zeer laagdrempelig kanaal: wie digitaal op weg geholpen wil worden, kan telefonisch hulp krijgen door met de gratis DigiHulplijn te bellen (0800 – 1508, maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 22.00 uur en zaterdag tussen 09.00 - 18.00 uur).

Filmpjes met uitleg

Om iedereen kennis te laten maken met het gemak en de mogelijkheden van de DigiHandig-app en de DigiHulplijn zijn er filmpjes met uitleg gemaakt. Deze zijn bedoeld om iedereen die (mogelijk) moeite heeft met of opziet tegen mobiel/online bankieren of het lastig vindt om hulp te vragen te stimuleren en te helpen bij online bankieren. 

In dit filmpje vertelt Joan waar zij tegenaan loopt bij het regelen van haar bankzaken en betalingen. 

YouTube video thumbnail

In het tweede filmpje geeft Joan drie tips voor hulp. 

YouTube video thumbnail

Voorlichtingsbijeenkomst

Wanneer de filmpjes en de apps nog steeds een stap te ver zijn voor sommigen wordt er ook hulp geoden in de vorm van een voorlichtingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt meer verteld over de voordelen van online/mobiel bankieren en over de hulp die daarbij geboden wordt. Ook kan tijdens deze bijeenkomst worden geassisteerd bij het installeren van de DigiHandig app en laten zien hoe deze werkt.

Meer informatie

Deel deze pagina via: