Naar hoofdinhoud Naar footer

Nieuwe videoserie ‘Vraag het onze wetenschappers’

“Wat zou u onze wetenschappers willen vragen op het gebied van vitaal en betekenisvol ouder worden?” Die vraag stelde directeur Tineke Abma eind 2020 in een videoboodschap ter gelegenheid van de verjaardag van Leyden Academy. Er kwamen veel interessante inzendingen binnen, waaruit zes vragen werden geselecteerd die in een serie korte video’s van een antwoord zijn voorzien.

YouTube video thumbnail

De eerste aflevering verscheen vorige week. In deze video beantwoordt arts en onderzoeker Paul van de Vijver de vraag: "Hoeveel moet je dagelijks bewegen om mobiel te blijven?" In de video is Margaretha (81) te zien, die vaak bewust de trap pakt en haar hometrainer in de huiskamer heeft gezet.

De serie is te bekijken op YouTube en op de website van de Leyden Academy, waar ook meer achtergrondinformatie en leestips te vinden zijn. 

 De verschillende video's gaan over onderwerpen als zingeving na het pensioen, eenzaamheid, het leven in een verpleeghuis, het belang van participatie… en hoe schadelijk is dat dagelijkse borreltje eigenlijk?

Deel deze pagina via: