Naar hoofdinhoud Naar footer

Nieuwe handreiking van het Kennisnetwerk Toegankelijkheid

Blijven meedoen in de maatschappij heeft niet alleen te maken met participatie in de zorg. Ook toegang tot onder andere het verkeers- en vervoersysteem, en andere openbare ruimtes speelt hierin een belangrijke rol. Het Kennisnetwerk Toegankelijkheid deelde een handreiking over dit onderwerp. Op de website van Kennisnetwerk Toegankelijkheid worden handreikingen en tips over dit onderwerp gedeeld.

Toegankelijkheid voor iedereen

In Nederland wordt hard gewerkt om te komen tot een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen in de maatschappij. Met 'iedereen' worden alle mensen bedoeld, mensen zonder of met een beperking in elke vorm of mate, tot aan jongeren en ouderen. Hiervoor stelt het kennisnetwerk documenten op, organiseert zij webinars en deelt ze nieuwsartikelen over het onderwerp, met als doel toegankelijkheid voor iedereen beschikbaar. De handreiking Shared Spaces moet bijdragen aan dat doel. 

Thema's over toegankelijkheid

Op de website van het Kennisnetwerk Toegankelijkheid zijn meerdere categorieën onderverdeeld binnen de thema's openbare ruimte en verkeer en vervoer: 

Openbare ruimte

Verkeer en vervoer 

Lid worden van het Kennisnetwerk Toegankelijkheid

Als zorgprofessional kan je lid worden van het kennisnetwerk. Blijf op de hoogte over het onderwerp toegankelijkheid dankzij onder andere webinars en nieuwsartikelen. Dit platform wordt gefaciliteerd door CROW, in samenwerking met meerdere partijen zoals Fonds Fysieke Leefomgeving en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Deel deze pagina via: