Naar hoofdinhoud Naar footer

Informatie over rijden met dementie verbeterd

Gepubliceerd op: 08-01-2020

Het CBR heeft de informatievoorziening over autorijden met dementie verbeterd. Zo kunnen bestuurders verkeersveilige keuzes maken.

Het CBR wil dat iedereen veilig aan het verkeer kan deelnemen. Met dat doel nemen ze niet alleen verkeersexamens af, maar toetsen ze ook of een bestuurder geestelijk en lichamelijk in staat is om veilig te rijden. Ook verstrekken ze informatie over rijden met allerlei aandoeningen.

Informatie over autorijden

Na de informatie over rijden met diabetes, epilepsie, ADHD en ADD is nu ook de informatie over rijden met dementie verbeterd. Deze is bestemd voor zowel patiënten en hun naasten, als zorgverleners.

 Het CBR vindt het vanuit de visie ‘Veilig thuiskomen’ belangrijk dat bestuurders door duidelijke informatie verkeersveilige keuzes kunnen maken. Daarom is, in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de informatievoorziening rondom rijden met dementie verbeterd.

Input van patiënten en naasten

Deze verbetering van de informatievoorziening is tot stand gekomen met input van patiënten, hun naasten, zorgverleners, SWOV en Stichting Alzheimer Nederland. Meer weten over autorijden met dementie? Bekijk de website van het CBR: www.cbr.nl/dementie

Deel deze pagina via: