Naar hoofdinhoud Naar footer

Ideeënbundel Beproefde formules, gedurfde experimenten

Goede voorbeelden van sociaal werk, zorgorganisaties, woningcorporaties en andere partijen die de handen ineen hebben geslagen zijn overal te vinden in ons land. Organisaties die samen met bewoners initiatieven zijn gestart om een sterke sociale basis te leggen, om (groepen) mensen in beweging te brengen en samenredzaamheid stimuleren. Het kabinet zet hier ook op in met het Integraal Zorg Akkoord (IZA), het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO). Deze goede voorbeelden zijn nu verzameld in de online ideeënbundel 'Beproefde formules, gedurfde experimenten'.

Zeventien initiatieven 

Deze online ideeënbundel, ontwikkeld door Sociaal Werk Nederland, is bedoeld ter inspiratie en de schrijvers hopen dat hierdoor nog meer initiatieven gestart zullen worden. In de bundel worden praktische tips en handvatten om tot goede gesprekken, plannen en duurzame samenwerking te komen gedeeld. 

Ook beschrijft de bundel zeventien initiatieven uit heel Nederland waarin sociaal werk en (zorg)partners samenwerken. Bijvoorbeeld om ouderen te helpen langer plezierig in hun eigen woonomgeving te blijven, zoals Sociaal Arrangeren in Nijmegen en de Lang Leven Thuisflats in Amsterdam. Of vernieuwende concepten gericht op de samenwerking tussen sociaal werk, ggz en huisartsen, zoals WachtKracht in Zwolle en Almelo en steunsysteem NetwerkWijs in Bunschoten. 

Meer informatie

  • Meer weten over deze ideeënbundel of de bundel bekijken, klik hier

Deel deze pagina via: