Naar hoofdinhoud Naar footer

Help mee met de gesprekskaarten veilig mobiel blijven!

Op een dag verplaatsen mensen zich heel wat keren. Een boodschap doen, familie en vrienden bezoeken. De meeste mensen staan pas stil bij mobiliteit op het moment dat verplaatsen (tijdelijk) niet (meer) lukt. Op dat soort momenten is het fijn om een gesprek te voeren over hoe hiermee om te gaan gaat en hoe mensen zich veilig kunnen blijven verplaatsen.

Gesprekskaarten

BeterOud heeft gesprekskaarten ontwikkeld om die gesprekken te ondersteunen. Iedereen die een gesprek wil voeren over veilig mobiel blijven kan die gebruiken. Denk hierbij aan ouderen, mensen met een beperking in mobiliteit, vrijwilligers, professionals en naasten.

Samen met ouderen en professionals

We willen graag meer inzicht in het gebruik van deze gesprekskaarten en in de ervaringen van (potentiële) gebruikers. Daarom gaan we de gesprekskaarten uitproberen en evalueren samen met ouderen en zorgprofessionals. Zo brengen we verbeterpunten in kaart en onderzoeken we hoe wij en anderen het gebruik van de gesprekskaarten kunnen stimuleren.

Focusgroepen

Voor ouderen

Op donderdag 19 januari van 10.30 tot 12.00 uur gaan we graag in gesprek met ouderen. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we in een kleine groep de vorm, inhoud en toepassing van de gesprekskaarten. Het is niet erg als je de kaarten nog niet kent. De bijeenkomst vindt plaats op het kantoor van Vilans en Movisie, Churchilllaan 11 in Utrecht. Door deel te nemen aan de focusgroep help je mee om de gesprekskaarten beter aan te laten sluiten bij de praktijk.

Voor professionals

Op woensdag 25 januari van 10.00 tot 11.30 uur gaan we graag in gesprek met professionals uit de sectoren wonen, sport, zorg en welzijn. Dat doen we in de vorm van een digitaal groepsgesprek. We bespreken de vorm, inhoud en toepassing van de gesprekskaarten. Het is niet erg als je de kaarten nog niet kent. Kom je in jouw werk in aanraking met ouderen? En praat je wel eens met ouderen over vragen op het gebied van hun mobiliteit? Dan ben je van harte welkom!

Wat doen we met de resultaten?

De resultaten van de focusgroep verwerken wij in een rapport voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, met daarin conclusies over bruikbaarheid, verbetersuggesties en mogelijkheden voor verder gebruik van de gesprekskaarten.

Hoe meld ik me aan?

Je kunt je aanmelden voor deelname aan de focusgroep via dit formulier.

Deel deze pagina via: