Naar hoofdinhoud Naar footer

Beweegmanifest dementie

Bewegen is belangrijk voor onze gezondheid en om vitaal en sociaal actief te blijven. Voor iemand met dementie is dat echter niet altijd even vanzelfsprekend. Waar kunnen we rekening mee houden? In het 'Beweegmanifest van mensen met dementie, voor mensen met dementie' van HANNN vind je de 8 belangrijkste tips vanuit mensen die zelf dementie hebben en hun naasten.

Op het gebied van beweging is HANNN actief met diverse beweegactiviteiten. Daarnaast is de organisatie betrokken bij mooie initiatieven en projecten met en voor mensen met dementie. Er is al een ruim aanbod aan beweegaanbevelingen en oefeningen vanuit professionals en wetenschappers voor mensen met dementie. Maar er is niet zoveel te vinden over wat nu eigenlijk de motivatie, wensen, behoeften en barri√®res van deze doelgroep zelf ten opzichte van beweegactiviteiten zijn. Vandaar dat de HANNN hier een onderzoek naar deed. 

Resultaten

Fijne reacties en prachtige antwoorden waren het resultaat. Mensen met dementie zijn zich bewust van het feit dat bewegen gezond is en men wil graag fit en soepel blijven en zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij. Deze mooie inzichten kunnen bijdragen aan een nog betere inclusie van mensen met dementie in onze maatschappij.

Een selectie van de ontvangen antwoorden en genoemde wensen zijn ter inspiratie verwerkt in het 'Beweegmanifest van mensen met dementie, voor mensen met dementie'. Download het manifest hier (zie Downloads).

Meer informatie

Op de HANNN-website vind je een uitgebreider nieuwsbericht en document met een samenvatting en conclusies van het onderzoek. 

Downloads

Deel deze pagina via: