Naar hoofdinhoud Naar footer

Aanmelden voor leernetwerk Zingeving in de praktijk

Zingeving gaat over de betekenis die we aan gebeurtenissen geven en wat je leven de moeite waard maakt. Een belangrijk onderwerp voor ouderen. Als zorgprofessional is het ook een belangrijk thema. Het herkennen van ontbrekende zingeving bij cliënten of bewoners zorgt ervoor dat je verder kan kijken naar praktische of medische zorg. Meld je aan voor het leernetwerk Zingeving in de praktijk en ontdek hoe je dat doet.

Aandacht voor zingeving tijdens de dagelijkse zorg bevordert fysieke en mentale gezondheid van ouderen. Maar ook bij de zorgprofessionals. Het leernetwerk Zingeving in de praktijk biedt tijdens 9 bijeenkomsten materialen om zingeving structureel in te zetten onder professionele begeleiding. 

Leerinterventie 'Van betekenis tot het einde'

Tijdens praktijksimulaties leer je hoe je omgaat met de dood, sterfelijkheid en zingeving. Daarnaast krijg je ook handvatten om je client te helpen met het inzien van hun eigen sterfelijkheid. Je oefent de gesprekken met collega-zorgprofessionals en al doende leer je ook de gesprekstechnieken.

In samenwerking met Agora worden de leerinventies op vrijdagen van 09:30 tot 12:30 uur in september, zowel online en offline. De data is 15, 22 en 29 september 2023.  

Luisteren met ruimte

Tijdens deze bijeenkomst worden 3 belangrijke vragen over zingeving toegelicht: 

  • Wat houdt u bezig?
  • Wat betekent dat voor u?
  • Wat zijn uw krachtbronnen?

De bijeenkomst 'Luisteren met ruimte' wordt gegeven op vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur op 27 oktober, 3, 10 en 17 november 2023. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met COiL en Radboud UMC

Slotbijeenkomst

Op vrijdag 8 december van 10:00 tot 13:30 uur vindt de slotbijeenkomst plaats, georganiseerd door NUZO en Centrum voor Levensvragen Midden-Nederland. Met alle deelnemers bespreek je wat je meeneemt in de praktijk. Ook komt inhoudelijk de methodiek 'Mijn leven in kaart' aan bod. 

Aanmelden leernetwerk Zingeving in de praktijk

Ben jij een zorgprofessional die verder kijkt of verder wil kijken dan de dagelijkse zorg? Meld je dan aan voor het leernetwerk Zingeving in de praktijk. Voor aanmelden of vragen, neem je contact op via mail van Cisca den Uijl-Grobben

  • Download de flyer leernetwerk Zingeving in de praktijk onderaan deze pagina bij Downloads

Wijziging in datum

Deze pagina is bijgewerkt op 13 maart 2023. De eerder gecommuniceerde data van het voorjaar zijn niet meer van toepassing. De sessies zijn verplaatst naar het najaar. 

Downloads

Deel deze pagina via: