Naar hoofdinhoud Naar footer

Handboek participatie voor ouderen in zorg- en welzijnsprojecten

Gepubliceerd op: 12-03-2019

Samenvatting

Ouderen hebben een andere kijk op de zorg dan beleidsmakers, onderzoekers en zorgprofessionals. Zij maken de zorg van binnenuit mee. Dat maakt hun inbreng van onschatbare waarde.

  • Bekijk het handboek (zie Download)

Meepraten en -denken

Ouderen die willen meepraten en -denken over beslissingen in zorg en welzijn vinden in dit handboek veel nuttige informatie. Over hun rol, de invloed die ze kunnen uitoefenen, over communiceren met de achterban en over het verspreiden van goede voorbeelden.

Checklists en tips

In dit boek komen veel belangrijke onderwerpen aan bod. Waarom heeft meepraten zin? Hoe zorgt u ervoor dat belangrijke onderwerpen op de agenda komen? Welke rol kunt u als oudere vervullen? Hoe kunt u goede voorbeelden toepassen in uw eigen omgeving? En hoe kunt u de achterban erbij betrekken? Het boek biedt talrijke checklists en handige tips.

Implementeren van resultaten

Hoofdstuk 7 gaat over het implementeren van en verspreiden van goede resultaten van projecten. Onderzoeken en projecten hebben altijd een bepaald resultaat. Belangrijk is dat er iets met deze resultaten gebeurt. Soms houdt dit in dat zorgverleners iets in hun manier van werken moeten veranderen. Of dat organisaties hun zorgprocessen moeten aanpassen. Wat kunt u als oudere doen om de resultaten en opbrengsten te helpen verspreiden?

Meer op BeterOud

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Werkboek

Taal

Nederlands

ISBN

978-90-5763-114-6

Druk/editie

1

Prijs

Gratis