Toon zoekbalkToon menu

Participatie

Digitale veerkracht

Veel ouderen voelen zich niet op hun gemak met de nieuwste technologie, en dat is precies waar het project ouderen in ondersteunt. Belangrijke pijlers in dit project zijn digitaal leren communiceren en de ontwikkeling van digitale diensten die zijn afgestemd op de behoeften van de ouderen zelf. 
In de dorpskernen van de gemeente Bergeijk zijn diverse lokale partijen actief om ouderen met een beperking langer thuis te laten wonen. Dankzij digitale hulpmiddelen wordt het gemakkelijker om contacten te onderhouden en dagelijkse activiteiten te organiseren.

Ondersteuning bij digitaal contact

Veel ouderen voelen zich niet op hun gemak met de nieuwste technologie, en dat is precies waar het project ouderen in ondersteunt. Belangrijke pijlers in dit project zijn digitaal leren communiceren en de ontwikkeling van digitale diensten die zijn afgestemd op de behoeften van de ouderen zelf. Dit project is ontstaan vanuit een burgerinitiatief.

Digitaal koffiedrinken

In een NRC-podcast vertelt redacteur Sheila Kamerman hoe haar bovenbuurvrouw Truus (87) meedoet aan digitaal koffiedrinken.

Luister de podcast​

Meer informatie

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]