Toon zoekbalkToon menu

Serieuze prijs voor een kunstwerk in de zorg: doe mee 10/06/2021

Tot en met 31 augustus 2021 kunnen kunstenaars en zorginstellingen hun project voor kunst in de zorg indienen. Op deze manier kunnen ze meedingen naar de Elisabeth van Thüringenprijs. Het thema van de prijs van 2021 is ‘verbinding’. 

Verbinding

Terugkijkend naar het afgelopen jaar, waarin corona een hoofdrol speelde, was de menselijke behoefte aan verbinding groot. Eenzaamheid, vervreemding, verandering: het heeft een enorme invloed op een mensenleven. Waar wij juist behoefte aan hebben is de verbinding met anderen. Verbinding is herkenning, erbij horen, ertoe doen. Het is elkaar zien, horen, begrijpen en waarderen. Van een heel klein moment tot een groots gebaar. Het is waar het om draait in een mensenleven.

Kunstprojecten in de zorg

De Elisabeth van Thüringenprijs 2021 wordt uitgereikt aan een kunstproject dat op creatieve wijze laat zien dat kunst voor deze verbinding kan zorgen. Hoe verhoogt kunst de kwaliteit van leven in een omgeving van zorg? Van een klein vonkje tot een groot meeslepende vlam van verbinding tussen mensen? Dus ben of ken jij een kunstenaar of zorginstelling met het antwoord op onze vraag? Lever dan uiterlijk op 31 augustus 2021 jouw of jullie kunstproject in de zorg in bij de Stichting Elisabeth van Thüringenfonds. Wie weet ben jij degene die de prijs van 10.000 euro voor de realisatie van het project in de wacht sleept. Lees op de website van de Elisbeth van Thüringenprijs alle voorwaarden voor deelname.

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.beteroud.nl]