Naar hoofdinhoud Naar footer

Website Allesoversport.nl

Gepubliceerd op: 14-12-2021

Regelmatig bewegen is belangrijk om gezond te blijven op latere leeftijd. Ook helpt bewegen om de spieren gezond en sterk te houden, zodat vanzelfsprekende activiteiten uit het dagelijks leven behouden blijven. Denk hierbij aan traplopen, huishoudelijke taken en mobiliteit. Wat is voldoende bewegen? En welke programma’s of interventies zijn er die 65+’ers succesvol in beweging brengen? Hoe kun je 65+’ers motiveren om meer te bewegen? Het antwoord op dit soort vragen kun je vinden op Allesoversport.nl.

Op Allesoversport.nl kun je als professional terecht voor actuele, betrouwbare kennis uit wetenschap, beleid en praktijk over sport en bewegen. Je vindt er wekelijks nieuwe artikelen met onder meer feiten en cijfers, praktijkvoorbeelden en tips. Het platform Allesoversport.nl is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Partnerorganisaties

De artikelen op Allesoversport.nl zijn van Kenniscentrum Sport & Bewegen en partnerorganisaties die kennis en inspiratie bieden rondom sport en bewegen. Denk aan onderzoeksinstellingen zoals het Mulier Instituut en het RIVM. Sportorganisaties zoals NOC*NSF, NL Actief en de sportbonden. Onderwijsinstellingen zoals de Rijksuniversiteit Groningen en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. En nog veel meer organisaties, zoals VeiligheidNL, gemeenten en organisaties uit het sociaal domein. Voor gerelateerde kennisproducten zoals whitepapers, stappenplannen en factsheets wordt doorverwezen naar de websites van partnerorganisaties.

Redactie door Kenniscentrum Sport & Bewegen

De redactie van Allesoversport.nl is onderdeel van Kenniscentrum Sport & Bewegen. Dit Kenniscentrum maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Ook adviseert en ondersteunt het Kenniscentrum professionals bij complexe vraagstukken en het realiseren van hun eigen werkdoelen.

Deel deze pagina via:

Soort

Achtergrond

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Prijs

Gratis