Naar hoofdinhoud

Toolkit Wensen en behoeften van ouderen

Fijn oud worden in de eigen omgeving. Hoe zorgen we ervoor dat ouderen dat kunnen? Daarvoor is het belangrijk om goed te luisteren naar de wensen en behoeften van ouderen. Wat willen zij zelf? Deze toolkit helpt je om manieren te vinden om daarachter te komen.

Wat staat er in de toolkit?

In de toolkit vind je kennis, voorbeelden en praktische tips om op een gestructureerde manier aan de slag te gaan. De toolkit is ingedeeld in een aantal stappen. Door deze stappen te zetten kun je achterhalen wat ouderen belangrijk vinden. Die stappen zijn ontleend aan de aanpak die in twee lokale praktijken zijn uitgevoerd:

  • Welzijnsorganisatie Coherente in Ouder-Amstel
  • Gemeente Almere

Je kunt, afhankelijk van de kennis die je al hebt, beginnen bij de stap die voor jou relevant is.

Voor wie is deze toolkit?

De toolkit is ontwikkeld voor iedereen die manieren zoekt om met ouderen in gesprek te gaan. Om erachter te komen wat voor hen belangrijk is, zodat ze op een fijne manier oud kunnen worden.

Download de toolkit

De toolkit ‘Wensen en behoeften van ouderen’ bevat kennis, voorbeelden en tips om in gesprek te gaan met ouderen. De toolkit is onderaan deze pagina te downloaden.

Meer informatie

Deze toolkit is ontwikkeld door kennisinstituut Movisie. Bekijk de website van Movisie voor meer informatie. Lees verder.

Publicatiedatum

24-11-2022

Downloads

Deel via

Soort

Tool

Organisatie / Uitgever

Movisie