Naar hoofdinhoud Naar footer

Toolkit Het goede gesprek over zingeving

Publicatiedatum

01-09-2022

Werk je als vrijwilliger? Dan kan je in aanraking komen met levensvragen van anderen. Maar hoe ga je samen op een fijne manier het gesprek aan over zingeving? De toolkit ‘Het goede gesprek over zingeving’ bevat tips en handvatten om een gesprek over zingeving te laten ontstaan.

Zingeving is het zoeken naar betekenis en willen ervaren dat wat we doen in het leven waarde heeft. Zingeving kan over van alles gedaan, ook over hele alledaagse dingen. Zoals: Waar kom ik ’s ochtends mijn bed voor uit? Waar heb ik vandaag zin in? Naar welke ontmoeting kijk ik uit?  

 Maar ook ‘de grote vragen’ van het leven hebben te maken met zingeving. Denk hierbij aan vragen als: Waar leef ik voor? Wat is de zin van mijn bestaan?  

Download de toolkit

De toolkit ‘Het goede gesprek over zingeving’ is ontwikkeld om te gebruiken voor gesprekken over zingeving. De toolkit bevat informatie over wat zingeving betekent. De toolkit gaat ook over hoe zingeving ingezet kan worden in het vrijwilligerswerk. De toolkit download je onderaan deze pagina.  

Meer informatie

Het originele artikel dat bij deze toolkit hoort is te lezen op de website van Platform Vrijwillige Inzet. Naast de toolkit vind je hier ook nog andere hulpmiddelen, zoals gesprekskaarten. Verder vind je hier de mogelijkheid om een training over dit onderwerp te volgen.  

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort kennis

Ervaringskennis

Auteur

NOV/Samen Ouder Worden