Naar hoofdinhoud

Toolkit Het goede gesprek over zingeving

Werk je als vrijwilliger dan kom je misschien bewust, misschien onbewust, in aanmerking met levensvragen bij anderen. Ook als je op een andere manier bij iemand betrokken bent kun je deze vragen tegenkomen. Maar hoe ga je samen, op een fijne manier, een gesprek aan over zingeving? En wat verstaan we eigenlijk onder zingeving?

Zingeving is het zoeken naar betekenis en de behoefte te ervaren dat wat we doen in het leven waarde heeft. Zingeving kan over van alles gedaan, ook over hele alledaagse dingen. Zoals: Waar kom ik ’s ochtends mijn bed voor uit? Waar heb ik vandaag zin in om te doen? Naar welke ontmoeting kijk ik uit? Maar ook ‘de grote vragen’ van het leven hebben te maken met zingeving: Waar leef ik voor? Wat is de zin van mijn bestaan?

Download de toolkit

De toolkit ‘Het goede gesprek over zingeving’ bevat tips en handvaten om een gesprek over zingeving te laten ontstaan. De toolkit is onderaan deze pagina te downloaden.

Meer informatie

Het originele artikel is te lezen op de website van Platform Vrijwillige Inzet. Naast de toolkit zijn hier ook nog andere producten te vinden. Ook is het mogelijk om een training over dit onderwerp te volgen. Bekijk voor meer informatie de website.

Publicatiedatum

21-11-2022

Auteur

NOV/Samen Ouder Worden

Downloads

Deel via

Soort

Tool