Naar hoofdinhoud Naar footer

Magazines In voor mantelzorg-thuis

Publicatiedatum

15-11-2021

Samenvatting

Dit zijn zes kennismagazines boordevol boeiende verhalen, nuttige tips en handige tools van In voor mantelzorg-thuis over ondersteuning van mantelzorgers van ouderen in de thuissituatie.

In voor mantelzorg-thuis bundelde geleerde lessen van de afgelopen jaren in online kennismagazines die te downloaden zijn via de site van Movisie. Zes kennismagazines boordevol boeiende verhalen, nuttige tips en handige tools.

In voor mantelzorg-thuis wil een betere ondersteuning van mantelzorgers van ouderen in de thuissituatie realiseren. Dit doet de organisatie door in te zetten op goede lokale samenwerking tussen zorg, welzijn en gemeente en op meer samenwerking tussen beroepskrachten, mantelzorgers en vrijwilligers. In tien lerende praktijken, vijf praktijkversnellers en een aantal werkplaatsen verspreid over Nederland is er de afgelopen drie jaar gewerkt aan het versterken van mantelzorgondersteuning.

Bundeling van kennis

Zo zijn verschillende regio’s aan de slag gegaan met het vinden en bereiken van mantelzorgers, het versterken van de samenwerking tussen professionals en het onder de aandacht brengen van respijtzorg. Alle geleerde lessen van deze afgelopen jaren zijn gebundeld in zes online kennismagazines boordevol boeiende verhalen, nuttige tips en handige tools. De online magazines zijn te vinden op de website van Movisie en zijn gratis te downloaden.

Magazines

Inmiddels zijn twee magazines verschenen sinds het begin van november 2021. Wekelijks verschijnt er een nieuw magazine. Kijk snel op de site van Movisie voor het overzicht van magazines. 

Deel deze pagina via:

Soort

Kennisbundel

Taal

Nederlands