Naar hoofdinhoud Naar footer

Gesprekskaart: Ik wil ook in de toekomst mobiel blijven

Publicatiedatum

24-11-2021

Je vindt onderaan deze pagina de zesde gesprekskaart 'Ik wil ook in de toekomst mobiel blijven'. Een handig hulpmiddel om over dit onderwerp in gesprek te gaan. Ook vind je op deze pagina direct een aantal tips hierover. Al deze middelen zijn voortgekomen uit de BeterOud-werkplaats Veilige mobiliteit.

Kaart 6: 'Ik wil ook in de toekomst mobiel blijven'

  • Tip 1: Probeer vertrouwd te raken en te oefenen met zowel openbaar vervoer als de auto, fiets en de andere opties die er zijn in je omgeving.
  • Tip 2: In beweging blijven en sporten helpt bij het mobiel blijven. Door als je nog fit en mobiel bent je balans te trainen kan je zich voorbereiden op eventuele veranderingen in mobiliteit.
  • Tip 3: Ga in gesprek met mensen in je omgeving.
  • Tip 4: Het accepteren dat je sommige dingen niet meer kan is lastig, maar wel nodig om uw situatie aan te pakken en op zoek te gaan naar alternatieven. Bij organisaties zoals KBO of MEE kan je in contact komen met personen die in eenzelfde situatie zitten.
  • Tip 5: Raadpleeg de website van BeterOud voor 7 aandachtspunten om rekening mee te houden bij het voorbereiden op de toekomst.

Ga je liever het gesprek aan? Download dan de Gesprekskaart en de handleiding hieronder.

Downloads

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands