Naar hoofdinhoud Naar footer

Gesprekskaart: Ik ga erop uit

Publicatiedatum

24-11-2021

Je vindt onderaan deze pagina de derde gesprekskaart 'Ik ga erop uit'. Een handig hulpmiddel om over dit onderwerp in gesprek te gaan. Ook vind je op deze pagina direct een aantal tips en hulpmiddelen voor wanneer je naar buiten gaat. Al deze middelen zijn voortgekomen uit de BeterOud-werkplaats Veilige mobiliteit.

Kaart 3: 'Ik ga erop uit'

  • Tip 1: Met de HogeNood app vind u direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet met uw smartphone. In de app kunt u ook vinden of het toilet bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijk is. Op de website https://www.waarkaniknaardewc.nl/  ziet u waar openbare toiletten te vinden zijn.
  • Tip 2: Met de NS-app kunt u uw treinreis aanmelden. U krijgt dan informatie over de te verwachten drukte. De NS legt in een video uit hoe de Treinwijzer werkt: Treinwijzer l Krijg een melding als de drukte toeneemt | NS
  • Tip 3: In het Handboek mobiel in je buurt, vindt u voorbeelden en inspiratie over lokale vervoersinitiatieven, zoals de buurtbus, boodschappenplusbus, wijkmobiel, buurtmobiel etc. Ook met tips over financiering van deze initiatieven.
  • Tip 4: Gebruik de website of app van 9292ov voor het plannen van uw route met het openbaar vervoer (9292 reist met je mee - 9292.nl) of gebruik de reisplanner van de NS (Welkom op de website van NS | NS).
  • Tip 5: Google Maps is een digitale kaartendienst, waarop u uw route kunt uitstippelen en onderscheid kunt maken tussen een looproute, een fietsroute, een autoroute of het openbaar vervoer (Google Maps). Onder de zoekbalk staan verschillende categorie├źn genoemd van voorzieningen (zoals een restaurant) die u kunt aanklikken. De dienst vertelt u dan waar deze voorziening zich bevindt op uw route.

Ga je liever in gesprek? Download dan de Gesprekskaart en de handleiding hieronder bij Downloads.

Downloads

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands