Naar hoofdinhoud Naar footer

E-book ‘Bevorder de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen met bewegen’

Gepubliceerd op: 25-08-2021

Samenvatting

Het e-book ‘Bevorder de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen met bewegen’ kan zorgverleners hierbij helpen.

Bewegen speelt een belangrijke rol bij het vergroten van de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen. Het e-book ‘Bevorder de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen met bewegen’ kan zorgverleners hierbij helpen. 

Het digitale boek is vooral bedoeld voor eerstelijnszorgverleners zoals praktijkondersteuners en artsen. In de praktijk verwijzen deze nog relatief weinig door naar beweegaanbod. Dit kan te maken hebben met de praktijkvoering, belemmeringen bij zorgverleners ten aanzien van beschikbaar of geschikt beweegaanbod, of belemmeringen bij de ouderen zelf. Voldoende beweging kan kwetsbaarheid lang uitstellen en sterk beperken, maak gebruik van de kansen die bewegen biedt.

Inhoud

In het e-book is informatie te vinden over de rol van bewegen bij sarcopenie (spierzwakte), valincidenten, en dementie. Je vindt verder informatie over samenwerking in de wijk en specifiek met de buurtsportcoach. Deze professional is een belangrijke schakel tussen zorg en sport. Ten slotte staan er veel tips in het e-book om patiënten en cliënten goed te begeleiden. 

Lees voor meer informatie op de site van Kenniscentrum Sport en Bewegen en vraag het e-book gratis en eenvoudig aan. 

Deel deze pagina via:

Soort

E-book

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Kenniscentrum Sport en Bewegen

Prijs

Gratis