Naar hoofdinhoud Naar footer

Beweegcirkel: tool om bewegen te stimuleren

Gepubliceerd op: 17-07-2019

Samenvatting

Met de Beweegcirkel (ontwikkeld door BeterOud-partner Kenniscentrum Sport) kun je als professional anderen helpen om meer beweging in hun dag te brengen.

Stimuleer beweging met de beweegcirkel 

De Beweegcirkel is voor elke professional die betrokken is bij het stimuleren van bewegen. Of je dit nu doet als zorgprofessional, welzijns- of cultuurcoach, praktijkondersteuner, buurtsportcoach of vanuit een heel ander beroep. Wil je mensen helpen om meer te bewegen? Dan kan de Beweegcirkel jou daarbij ondersteunen. De beweegrichtlijnen zijn de basis voor deze tool.

In 5 stappen naar meer beweging

De Beweegcirkel bevat 5 stappen die gebaseerd zijn op verschillende gedragstheorie√ęn en -methodieken. Het doorlopen van deze stappen helpt om inzicht te krijgen in huidig beweeggedrag, om plannen te maken om meer te bewegen en om dit ook vol te houden. Hoe lang je stil staat bij elke stap is afhankelijk van de behoefte van de gebruiker

De vijf stappen:

  • Wat doe jij op een dag?
  • Welke beweegactiviteiten kun je doen?
  • Wat past in jouw dag?
  • Ga ervoor!
  • Welke vervolgstap zet jij?

Aan het eind van de cirkel vind je verdiepende informatie over de beweegrichtlijnen. Elke stap bevat een invuloefening met voorbeelden ter inspiratie.

Meer informatie

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Kenniscentrum Sport

Prijs

Gratis