Naar hoofdinhoud

9 lessen om eenzaamheid te verminderen onder ouderen

Samenvatting

Het afgelopen jaar deed Movisie onderzoek naar 15 eenzaamheidsprojecten uit het programma ‘Versterking aanpak eenzaamheid’ van ZonMw.

Veel ouderen hebben last van eenzaamheid. Dat komt bijvoorbeeld omdat geliefden overlijden, of misschien wel de gezondheid achteruitgaat. Gelukkig zijn er veel projecten om eenzaamheid tegen te gaan. Het afgelopen jaar deed Movisie onderzoek naar 15 eenzaamheidsprojecten uit het programma ‘Versterking aanpak eenzaamheid’ van ZonMw. Deze belangrijkste lessen deelt Movisie nu in een handige infographic. Hier vind je in één oogopslag de 9 belangrijkste punten. Er stonden een paar vragen centraal die onderzocht werden. Namelijk: wat werkt goed in de uitvoering van deze projecten en wat draagt bij aan het verminderen van eenzaamheid? Klik op de infographic om de volledige infographic te zien op de website van Movisie.

Leernetwerk eenzaamheid Vilans 

Werk jij als professional in de ouderenzorg en heb je in je werk regelmatig met eenzaamheid bij cliënten te maken? Dan zoekt kennisorganisatie Vilans jouw hulp voor hun leernetwerk! De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 22 juni, van 09:00 – 12:00 uur. Denk mee over eenzaamheid.

Publicatiedatum

03-06-2022

Auteur

Movisie

Deel via

Soort

Achtergrond

Type

Website

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Movisie