Naar hoofdinhoud Naar footer

Behoud je leefstijl wanneer het zicht minder wordt: handige informatie & tips

Gepubliceerd op: 07-07-2023

Gedurende je leven ontwikkel je een eigen leefstijl met dagelijkse bezigheden. Deze stijl willen we allemaal zo lang mogelijk behouden. Wanneer je ouder wordt en ervaart dat je minder gaat zien, dan heb je wellicht behoefte aan informatie en handige tips voor je dagelijkse bezigheden in en om huis.

Met de juiste informatie weet je welke kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken. Een deel van de mensen dat op zoek gaat naar informatie wil deze zoveel mogelijk digitaal kunnen inzien. Daarom heeft Bartiméus een digitaal huis ontwikkeld, waarin waardevolle informatie en tips handig bij elkaar staan. 

Digitaal huis boordevol informatie

Wanneer je door het digitale huis loopt kom je informatie tegen over alledaagse situaties in huis. Iedere kamer in het huis biedt inzicht. Bijvoorbeeld tips voor het koken met minder zicht in de keuken, of voor het lezen van een boek in de woonkamer en op zolder lees je hoe je een hobby - zoals muziek maken - onverhinderd voort kunt zetten. Het is een feit dat veel mensen op latere leeftijd ervaren dat hun zicht vermindert. Op dat moment is het fijn dat er informatie voor handen is waarmee je je huidige leefstijl kunt blijven behouden. Zelfregie vraagt om kennis over een onderwerp als ‘wat zijn de mogelijkheden als ik minder goed kan zien’. Met het digitale huis kan iedereen zijn voordeel doen.

 Digitalisering kennis en diensten

We leven in een digitale wereld waar alles mogelijk lijkt; technologie is overal! Maar voor mensen met een visuele beperking is het gebruik van technologie vaak niet vanzelfsprekend. Juist voor deze groep is (toegankelijke) technologie van enorme meerwaarde. Mede daarom digitaliseert Bartiméus haar kennis en diensten stap voor stap. Het digitale huis is hier een voorbeeld van.

Meer informatie

 

Deel deze pagina via: