Naar hoofdinhoud Naar footer

Laat je naaste niet vallen

Ouderen hebben een hogere kans op vallen als ze lijden aan dementie of een andere cognitieve stoornis. Hoe eerder er aandacht is voor het verhoogde valrisico bij deze ouderen, hoe groter de kans op effectieve valpreventie.

Onderstaande flyer draagt bij aan bewustwording rondom valpreventie en is bedoeld om ouderen met dementie en/of cognitieve stoornissen en hun mantelzorger(s) een eerste stap te laten zetten in valpreventie. Ben jij mantelzorger en wil je voorkomen dat je vriend, vriendin, partner of familielid valt, dan helpt deze flyer, gemaakt door veiligheid.nl, je daarbij. 

In de flyer vind je tips om te voorkomen dat iemand valt als gevolg van medicatie, duizeligheid, slecht schoeisel en ga zo maar door. Een ongeluk zit in een klein hoekje en met deze folder kun je de kans verkleinen dat iemand valt. Na het volgen van de stappen die staan beschreven in de folder, wordt aangeraden om ook aan te kloppen bij een hulpverlener die hen verder doorverwijst/begeleidt in valpreventief (beweeg)aanbod om vallen te voorkomen.

Downloads

Deel deze pagina via: