Naar hoofdinhoud Naar footer

5 tips om voldoende water te drinken met warmte

Het Nationale Hitteplan is van kracht. De komende dagen wordt het warmer dan 30 graden. Bij warmte is het belangrijk om voldoende water te drinken. Ouderen ervaren minder snel een dorstprikkel. Het is dus belangrijk dat ouderen tijdens en tussen maaltijden genoeg drinken. We geven een aantal tips om voldoende water te drinken.

1.    Hou bij hoeveel je drinkt

Log je waterinname. Er zijn heel wat manieren om je waterinname bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld op een briefje drinkglazen turven. Een andere oplossing is om een flesje neer te zetten en zorg dat je een aantal flesjes op een dag leegdrinkt. Je kunt het ook gemakkelijk bijhouden door een app, bijvoorbeeld WaterMinder. Deze app houdt bij hoeveel je hebt gedronken en het laat je weten wanneer het weer tijd is om water te drinken

2.    Eten bevat ook vocht

Denk hierbij aan snacktomaatjes en andere groenten die in de vorm van "snacks" gepresenteerd kunnen worden. Zorg dat het er lekker uit ziet en dat het uitnodigt tot eten.

3.    Elk uur een glas

Drink elk uur een glas water, ook als je geen dorst hebt. Let daarbij goed op ouderen, want zij krijgen minder snel een dorstprikkel maar hebben wel meer vocht nodig bij warm weer (minimaal 2 liter). Let op: sommige mensen hebben een vochtbeperking, voor hen kunnen andere normen gelden. 

4.    Koffie en thee zijn ook drinken

Je hoort soms dat koffie niet goed is om te drinken met warm weer. Dat klopt niet, ook koffie en thee (het liefst zonder suiker) tellen mee als vocht. Het is een fabeltje dat koffie uitdroogt.

5.    Maak het gezellig

Zoek een gezellige theetuin op waar je, in de schaduw uiteraard, geniet van een high tea. Geen theetuin in de buurt? In een koele binnenomgeving kan jezelf ook een high tea organiseren. 

Meer tips om de warmte het hoofd te bieden? Bekijk deze artikelen:

Deel deze pagina via: