Naar hoofdinhoud Naar footer

Zingeving in de stad

Door ondersteuning te bieden bij zingeving wil Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Ouderen, Zorg en Sport van Rotterdam, het gesprek aangaan met ouderen door de hele stad. Gesprekken over levensvragen dragen bij aan het verminderen van eenzaamheid.

YouTube video thumbnail

Er zijn steeds meer ouderen in de stad. Het leven gaat veel sneller waardoor er minder plekken zijn waar je op een rustige manier over zingeving kan praten. Ouderen verliezen naasten en voelen daardoor een emotionele leegte als het gaat om een gesprekspartner over de belangrijkste vraag des levens: doe ik er nog toe? Deze en vergelijkbare vragen worden gesteld, gemeente Rotterdam geeft gehoor. 

Samen het verschil maken

Gemeente Rotterdam wil de ouderen bereiken, maar zonder samen te werken met zowel sociaal domein als geestelijke verzorging lukt dat niet. De gemeente is daarin afhankelijk van de professionals zoals een huisarts, een thuiszorgmedewerker, een sociaal werker of een huishoudelijke hulp. Deze professionals zien ook dat er geestelijke ondersteuning nodig is. Door elkaar te vinden bij onder andere Centrum voor Levensvragen Rotterdam wordt de ondersteuning laagdrempelig en passend aangeboden. 

Het hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn

Lees hoe gemeente Rotterdam haar gemeentelijke verantwoordelijkheid neemt door op een makkelijke manier een gesprekspartner te zijn voor ouderen met existentiële levensvragen. 

Agora: Rotterdam zorgt voor ondersteuning bij zingeving

Deel deze pagina via: