Naar hoofdinhoud Naar footer

Serie videoportretten van ouderen over sociaal pensioen

Wat wil je doen als je met pensioen gaat? Want we denken vaak wel na over de financiële situatie als je de pensioenleeftijd bereikt, maar denk je ook na over je netwerk wat overblijft? En met wie je het leven samen kleur geeft? In deze video-serie vertellen ouderen over de vraag 'Wat doe je tijdens je sociaal pensioen?'

YouTube video thumbnail

Waar de een het pensioen als een vrijheid ervaart met een keur aan keuzes, ervaart de ander dit als soms een leegte of als verlies. Vragen over zingeving tijdens het pensioen komen daardoor naar boven. Hoe ervaren andere ouderen dat? In een serie videoportretten van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) komen ouderen aan het woord over wat ouder worden voor hen betekent.

Videoportretten

Bijvoorbeeld het verhaal van Dhr. Huseyin Karabulut. Na zijn pensioen voelde hij zich na een druk werkend leven afgeschreven. Hij ging op zoek naar een manier om invulling te geven aan de vrijgekomen tijd. Hij vond rust in tuinieren en zingeving in vrijwilligerswerk. Zijn verhaal en dat van andere ouderen is hier te vinden op de site van de NOV (klik hier). Bekijk de video met meneer Karabulut en bekijk op de site van de NOV ook de overige videoportretten. 

Deel deze pagina via: