Naar hoofdinhoud

Videosessie: hoe hou je thuiswonende mensen met dementie in beweging?

Werk je als professional direct of indirect met thuiswonende mensen met dementie? Dan herken je vast dat het lastig kan zijn om hen in beweging te krijgen én te houden. Dit terwijl het zo belangrijk is voor hun fysieke en mentale gezondheid. Om jou te helpen hen toch in beweging te krijgen organiseert het Kenniscentrum Sport en Bewegen op 21 september een gratis videosessie. 

Startdatum

21-09-2022 12:00

Einddatum

21-09-2022 13:00

Praktische informatie

  • Datum: Woensdag 21 september 
  • Tijdstip: 10:00 tot 11:00 uur 
  • Locatie: Online, via Zoom
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden: meld je hier aan.

Laat je inspireren op Wereld Alzheimer Dag

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, een themadag om wereldwijd aandacht voor de ziekte dementie te bevorderen. In deze videosessie vertelt specialist Liesbeth Preller (Kenniscentrum Sport en Bewegen) waarom bewegen zo belangrijk is voor thuiswonende mensen met dementie, wat het lastig maakt en welke mogelijkheden er wél zijn. Carin van Meegen van zorg- en welzijnsorganisatie MOvactor legt uit hoe zij in Nieuwegein al vijf jaar mensen met dementie activeert door middel van laagdrempelige beweegactiviteiten en welke effecten dit oplevert.

Achtergrond

Mensen met dementie bewegen te weinig, zo blijkt uit onderzoek. Met name intensief bewegen wordt door hen minder gedaan en dat draagt juist het meest bij aan gezondheidswinst. Ze tonen zelf geen initiatief, hun omgeving is beschermend en de professionals hebben vaak hun handen al vol aan de zorg en ondersteuning. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om hier een positieve verandering in teweeg te brengen. Door als professionals samen te werken - denk bijvoorbeeld aan het betrekken van de buurtsportcoach bij zorg en welzijn - kom je tot een goed aanbod voor deze doelgroep.

Deel via