Naar hoofdinhoud

Nationaal Dementie Congres - Langer meedoen doen we samen

Dementie ontwikkelt zich op dit moment tot de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Dat vraagt om gezamenlijke actie.

Startdatum

31-10-2022 12:45

Einddatum

31-10-2022 17:00

Dementie ontwikkelt zich op dit moment tot de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Dat vraagt om gezamenlijke actie.

Dementie ontwikkelt zich op dit moment tot de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. De kans is 1 op 5 dat jij de ziekte in je leven krijgt. Maar misschien nog wel ingrijpender dan de cijfers is de impact van de ziekte: achter elke diagnose zit een persoon die langzaam maar zeker verdwijnt. Dat vraagt om gezamenlijke actie, zodat mensen met dementie langer kunnen meedoen.

Praktische informatie

  • Datum: maandag 31 oktober
  • Tijden congres op locatie: 12:15 (inloop met lunch) - 17:00 uur
  • Tijden online congres: 13:00 - 17:00 uur
  • Locatie: De Doelen Rotterdam en online
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden: via deze link

Mensen met dementie en hun naasten staan centraal

De middag kent een breed programma waarin mensen met dementie en hun naasten centraal staan. Zij nemen dan ook een prominente plaats in op het congres. Wat kunnen we leren van de persoonlijke verhalen van mensen met dementie en hun naasten? Hoe zorgen we ervoor dat zij ertoe doen en hun talenten kunnen benutten? Hoe leg je echt en liefdevol contact? Met welke slimme innovaties kunnen mensen met dementie langer thuis wonen en kunnen we mantelzorgers ontlasten?

Voor wie is dit congres geschikt?

Het congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie: mensen met dementie zelf, naasten, mantelzorgers, onderzoekers, zorgprofessionals, beleidsmakers.

Meer informatie

Voor meer informatie, kan je contact opnemen via evenementenbureauvws@minvws.nl of bekijk de website.

Type evenement

Hybride

Deel via